Son Güncelleme: 22 Aralık 2022

Bir şirketin logosu en belirgin kimliğidir ve dünya çapında kullanılmaktadır. Pazarlama ekipleri, markalarını temsil etmek ve kurumsal kimlikler oluşturmak için şirket logoları geliştirir. Logo tasarımı; kurumsal kimliğin ayrılmaz bir parçasıdır, bu nedenle birçok şirket özel logolar geliştirmek için çaba sarf eder. İyi tasarlanmış bir logo, şirketin öne çıkmasına ve marka tanınırlığı kazanmasına yardımcı olabilir.

Logo, marka imajının, kimliğinin ve karakterinin kalıcı bir öğesidir. Logo estetik bir çekiciliğe sahip ise kolayca tanınabilir ve akıllarda yer edinir. Markalaşma yolunda bu denli önemi olan logonun tescil ettirilmesi gerekir. Çoğu şirket logolarını koruyabilmek için devlete kaydettirir. Kaydettirmediği takdirde firmanın logosu izinsiz olarak, başka biri tarafından kullanılabilir. Bu da işletmenin itibar kaybetmesine sebep olabilir. Tasarımların ihlal edilmemesi ve işletmenin itibarına zarar gelmemesi için marka tescili şarttır. 

Neden Logo Tescili Yaptırmalıyım?

Birçok işletme, şirket logolarını devlete kaydettirerek veya diğer ülkelerdeki yasal koruma mekanizmalarını kullanarak korumayı tercih eder. Bu, logonuzu kimin oluşturduğunu kanıtlar ve dünya çapında markanızın imajını korur. Kurumsal markalaşma anlaşmazlıkları nedeniyle verilen yasal savaşlar, birçok işletmeye pahalıya mal olur. Bu nedenle şirketinizin kimliğini korumak çok önemli. Herkes bir logo oluşturabilir ancak yalnızca kayıtlı olanlar kanunla korunur!

Logo Tescili Nasıl Yapılır?

Logo tescili başvurusu Türk Patent Kurumuna yapılır. TPE tescil süreci için gerekli belgeler ister. Bu belgeler eksiksiz olarak tamamlanır ve TPE’ye başvurulur. Tescil başvurunuz incelenmeye başlar. Belgeler arasında eksiklik varsa firma sahibine iki aylık bir süre tanımlanır. Bu süre içerisinde eksik belgeler tamamlanır. Tüm belgeler tamamsa inceleme başlar. Logo ve diğer marka öğeleri kullanım halinde değilse Resmi Marka Bülteninde yayınlanır. Resmi Marka Bülteninde yayınlanan marka için marka sahipleri ya da vekilleri, gerekçe bildirerek itiraz edebilir. İtiraz için 2 ay süre verilir. Herhangi bir itiraz gelmezse ise tescil süreci gerçekleşir. Sonrasında sicil kaydı oluşturulur. Tescil Belgesi, sicil kaydı ile beraber başvuru sahibine iletilir.
Tescil süreci belgeleri teslim etmekten ibaret gibi gözüksede öyle değildir. Tescil süreci oldukça karışıktır ve detaylı araştırma yapılması gerekir. Logoyu kullanan başka bir firma olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Profesyonel vekillerimiz, sizin için logo tescil sorgulaması yaparak markanızı koruma altına alıyor. Sürecin detayları hakkında bilgi almak için 0506 388 42 01 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İletişime Geç
1
Merhaba 👋 size nasıl yardımcı olabilirim?